Margalliti
HOME HET SCHIP DAGBOEK - BvZ LOGBOEK - route FOTO'S LINKS


BvZ 30:
maart - december 2008

Nieuw project
terug naar BvZ-overzicht
naar vorig BvZ      naar volgend BvZ

Leven na het teakdekNa de gigantische klus "Renoveren Teakdek" pikken we het rustige laid back leventje van zeilbootbewoners weer op.
Hoewel rustig... de dagelijkse boodschappen op een wankel fietsje blijven een (in)spannende bezigheid.

Nieuw project

En het blijft kriebelen. Een nieuw project dient zich aan. Aangezien de te koop staande huizen op La Gomera ons niet helemaal goed bevallen en we opzien tegen de eindeloze Spaanse papierwinkel die bij zo'n koop komt kijken, laten we ons oog vallen op een mooi stoer stevig schip, dat enige "tender, loving care" behoeft. Maar die qua wonen-aan-boord aan al onze eisen voldoet. Het lijkt ons wel wat. Eerst het schip eens stevig onder handen nemen en dan zien we wel weer verder.

En stevig onder handen nemen wordt het.
Het plan om het schip direct naar het vasteland van Europa te varen, gaat niet door. De motor moet vervangen. Eigenlijk vinden we dat wel best. Nu hebben we een prachtig nieuw exemplaar. Binnen een week is het gevaarte van de fabriek in Amerika (Cummins) verhuisd naar de kade op La Gomera. Behoedzaam wordt de motor naar binnen getakeld.


Het zou niet bij deze ingreep blijven. Gelukkig hebben we alle tijd en besluiten het schip van onder tot boven weer in tip top conditie te brengen.

Terug naar Holland

Inmiddels is het dik twee jaar geleden dat we in Nederland zijn geweest en de crisisberichten bereiken ons ook hier.

Hoogste tijd om een bezoek te brengen aan het thuisfront en goed na te denken over de toekomstplannen.

We laten onze vloot achter op Gomera.terug naar bovennaar vorig BvZ      naar volgend BvZ