Jaap de Voogd en Laura Goud
HOME
home
BLOGBOEK
blog-book
DAGBOEK - BvZ
diary - NfM
LOGBOEK - route
LOG - route
FOTO'S - VERZAMELINGEN
pictures - collections
HET SCHIP
the ship
LINKS
links

BvZ 44:
december 2012

Antigua


 back      next  

Een nieuwe reis

In een alleraardigst propellervliegtuigje worden we verplaatst naar Antigua, zo'n 700 km noordelijker. De stewardess zit naast ons en vertelt honderduit over haar eiland. Elke keer als we een eiland aanwijzen waar we overheen vliegen en haar vragen welke dat is, wordt de piloot gebeld die enthousiast de info verstrekt. We krijgen een krantje, een snoepje en koffie. Een verademing na de vele keren vee-vervoer in een Boeing737.

De jachthaven en baai van Antigua zijn een luxe resort. We laten ons vertellen dat dit niet exemplarisch is voor de rest van de Carieb. We hebben zelf het verschil met Trinidad ook al geconstateerd! Haha!
We liggen in Nelson’s Dockyard. Een oude Engelse marinahaven/-werf uit de 18e-19e eeuw, omgebouwd tot museum, met in de oude gebouwen restaurants, hotels, boutiques, enz.

Nelson's DockyardNelson's Dockyard hotelNelson's Dockyard restaurants

Nelson's Dockyard supermercado

Nelson's Dockyard is vol!


Oesters

De jachhaven zelf ligt volgepakt met boten van de happy few. Maar ook zij liggen op 50 cm afstand van hun buren en kunnen de gordijnen niet opendoen vanwege de inkijk. Maar goed, de eigenaren hebben er geen last van; die zijn er niet.

Zelf liggen we in een clustertje Oysters. Ook geen goedkope jongens. Rechts van ons een chique Zwitser en links van ons de hofnar van de rally.
We aanschouwen alles enigszins gelaten en moeten wennen aan onze compleet andere habitat en aan onze nieuwe status als crew.
Werk

De weken die volgen vullen zich met klussen, want ook de Oysters blijken geenszins onfeilbaar te zijn. Het eiland vaart er wel bij. Het is een komen en gaan van watermakers, zeilen, generatoren, keerkoppelingen, ankerlieren, zonnetenten enz.

Ook de lokale duikers verdienen een goed belegde boterham. Je ligt hier namelijk met de kont naar de kant, maar wel achter je eigen anker. Voortdurend moeten de duikers te water om de kluwen ankers te ontwarren.Vele handen ...Een toast op de Queen,
met op de achtergrond,
het langste Nederlandse jacht


Parties

De kerst-viering wordt bepaald door de nationaliteit van de meerderheid, Engelsen. Niks geen ingetogen reflexie op een bijna voldragen jaar, maar zo snel mogelijk zo dronken mogelijk worden. De vele party’s doen een aanslag op ons uithoudingsvermogen.

We kijken uit naar de start van de rally. Datgene wat we juist in Gran Canaria hebben proberen te vermijden (het goedbedoelde advies/gewouwel van mede-zeilers) is hier onontkoombaar en wordt versterkt door het feit dat de boten allemaal van hetzelfde merk zijn.


Eiland toertje

Gelukkig is er nog een halve dag tijd om een klein rondje eiland te doen.
We bezoeken Shirley Heights (een beroemde Engelse admiraal, blijkbaar) en een prachtig turqoise baaitje met een tropisch café.


AnanasveldenShirley HeightsIn de verte MontserratTropisch tafereelSchaduw en hamburgers, heerlijk!


Vaarplan

Morgen, 6 januari, is de start van de rally. Een rare start, want iedereen gaat zijns weeg. We hoeven pas op 12 februari in Panama te zijn, dus alle tijd om nog wat andere eilanden te bezoeken. Het plan nu is:
  • British Virgin Islands,
  • Bonaire,
  • Curacao,
  • Cartagena (Colombia),
  • San Blas eilanden
  • en dan Panama.
Computer-feest

Ons setje computers is inmiddels weer compleet.
De Sony heeft een nieuw beeldscherm uit Nederland ingevlogen gekregen, het navigatieprogramma op de Asus heeft een nieuwe chip en de foto’s van dit verslag danken we aan onze nieuwe Trinidadiaanse Ipad met outdoor-hoes!

Volgende stop: Virgin Gorda (BVI)
top

 back      next  

naar BvZ overzicht        back to NfM index