Margalliti
HOME HET SCHIP DAGBOEK - BvZ LOGBOEK - route FOTO'S LINKS


BvZ 2:
Augustus 2006 (1)

Afscheid van Nederland


terug naar BvZ-overzicht
meer foto's bij BvZ 2
naar vorig BvZ      naar volgend BvZWoensdag 23 augustus 2006

Dit is de tweede dag van de rest van ons leven.
De afgelopen weken hebben diverse familieleden en vrienden ons gedag gezegd en het beste en een goede vaart toe gewenst, veel dank voor al jullie goede wensen en cadeau's (van boeken tot whisky en van appeltaart tot St. Christof medaillon.
Ook fijn dat mijn auto die het een week voor vertrek begaf in de goede en kundige handen is van Steven Heesakker. Het is in de gemoedstoestand, die hoort bij vertrek, goed te weten dat er zo veel mensen zijn die ons graag terug zien komen. Havenkanaal Zierikzee

De eerste dag begint natuurlijk met het vertrek uit Zierikzee daarbij kan natuurlijk niet vergeten worden te memoreren het meer dan warme afscheid van Harry en Ingrid, zij waren de enige om te snotteren op de steiger, op ons uitdrukkelijk verzoek overigens. Onze vereniging kent vele leden die echte wereldreizen hebben gemaakt, en wij komen nog maar net kijken. Dus geen hopsa heisa, gewoon weg. Hoewel, we laten toch wel het een en ander achter ons, zoals onze familie en vrienden om maar eens wat te noemen. Het is nog te vroeg om daar verder op in te gaan, we menen dat we dit willen doen.

De eerste dag dus keurig zeilend naar de sluis van de Roompot, met de nieuwe tuigage en het nieuwe grootzeil is het weer een feest om tegen de wind in te zeilen en nog voortgang te maken ook. Volgens mij kan ik nu de zilveren zeehond gewoon winnen, althans zo voelt het.

We gaan toch maar gewoon naar het zuidwesten, eerst nog wat gasolie bunkeren in Blankenberge en lekker aan boord eten. Een eerste schetsje maken van Blankenberg voor 'het plaatjes verslag' dat er misschien nog van gaat komen. Vanochtend een beetje verkeerde wind maar van stil liggen in Blankenberg kom je niet in Portugal. We gaan dus braaf naar buiten en hijsen de zeiltjes en kruisen lekker ouderwets richting Oostende. Dat gaat zo goed dat we 'helemaal' doorgaan tot Nieuwpoort.
Het is daar waar ik nu aan de wifi tafel in het clubhuis van de koninklijke Belgische luchtmacht watersportvereniging zit te tikken en hoop zodadelijk internet verbinding te krijgen. Dat wordt dan de eerste test van mijn nieuwe wifi kaart buiten het clubhuis van de WVZZ.
Als jullie dit bericht op de website lezen heb ik verbinding gehad en hebben Ralf en Axel hun best gedaan.

Tot schrijfs. Jaap


terug naar bovenmeer foto's bij BvZ 2
naar vorig BvZ       naar volgend BvZ